Thursday, 11 July 2013

MALACCA INTERNATIONAL JAMBOREE 9 (MIJ9)

Ehh ehh baru nak buat entry pasal jamboree? kau tau tak dah bape bulan iera jamboree ni? dah 2 bulan baru kau nak hapdate? -_- ok fine fine fine aku busy *cewah* takdela aku tawaq hati wakaka ni baru sembuh ni baru sembuh tu pasal nak update pasal jamboree. Ekkeke. MIJ 9 ok banyak kenangan kat sana semua best best takde part menyedihkan langsung walaupon ade yang menggangu kegembiraan aku kat sana -_-. Hm hm nak cerita ni dari awal sampai akhir. Dari A ke Z dari 1 ke berjuta juta nombor. Hee Gini ceritanya,masa 25/5 tu aku and nisa dah ada kat sekolah awal dah kiteorang gerak dari rumah pukul 6 :3 awal bukan? ok sebab cikgu kata gerak pagi ok la then tunggu ah dengan nisa kat pondok 2 orang ok cerita la pasal bag besar boleh jatuh tau bila bawak :3 biasela nak dudk seminggu kat sana ok lah then pagi tu bas pon sampai nisa duduk dengan shima, akak sahira duduk dengan huda aku? hah ni la aku pikir aku duduk sorang tau yela takde member nak duduk dengan tiegha macam tak selesa ialah tak kenal tegur pon tak pernah then memandangkan tiegha pon takde kawan aku duduk dengan die.Kat dalam bas tu aku dok layan fon je sebab aku tak rapat dengan tiegha masa dalam bas tu kiteorang masih tak tegur sangat then aku ade bagi tiegha kitkat tapi die taknak *bagi sebab nak berkawan xD* thne bia jela lepastu lepastu sampai je tempat jamboree tu baru lah kiteorang rapat ok sekepala asyik bersama pegang tangan ape semua lah haha aku selalu dengan tiegha tapi bila malam tiegha date sokay la aku memahami. Kiteorang jadi segeng tau 6 orang ni haha AKU TIEGHA SHIMA NISA HUDA AND SAHIRA kutuk la ngorat la itu la ini la semua sama sama. Then ade haritu kiteorang pergi melawat bandar melaka eh lupa nak cakap kiteorang berenam ni selalu hilang bersama xD then kiteorang ade melawat bandar melaka cikgu tugaskan mamat jaga kiteorang ok mamat tu garang gila nak mampos! kalau cakap je mesti nak besarkan mata -_- aku aku takut dengan die yela boleh dikatakan seminggu tu kerja die nak marah kiteorang je tak buat slah pong pfft. Then hm hm ape eak? -__- lupa lahh. Gini jela,memori yang aku dapat gi jamboree tu :- 1. Dapat kawan baru :) NISA SHIMA TIEGHA HUDA AND SAHIRA paling penting aku rapat gilaa dengan tiegha :D *impian sejak form 1 wakakak xD 2. Dapat kenal dengan budak indon sampai tak pergi perjumpaan -_- ok lawak 2 kali kot 3. Takut dengan mamat *perkara paling tak disangka -__- 4. Ok first time tegur ijam anak cik usop tu berlagak gila! makwe die lagilah pfft 5. Mengurat mengutuk menghilang ape semua bersama 6. Dapat kenal dengan amsyar :') rindu amsyar die budak baik die bagi aku hadiah ok terharuuu. 7. Paling tak sangka ada budak datang kat aku time makan mee die mitak kredit singgit wakak lawak die kata emergency dengan baik hatinya aku bagi. 8. Ade budak ganu suruh jaga fon sebab die nak pergi perjummpaang -___- ok die dok spek ganu kat aku and shima punoh satu pon tak paham ngangguk jela. 9. Tak sangka, aku bangun tidur terus pegi gerai sengsorang beli waffle and potato spring siap pelawa emy and tiegha makan lagi :3 10. Dapat kenal dengan akak Shima and Ika from segamat 11.Tak boleh lupa time tiegha jatuh pegang bedak ok habis aku dengan nisa kena bedak paaling teruk aku sebab die jatuh depan aku 12. Makan sepinggan dengan tiegha 13. Malam kebudayaan dah macam parti liar macam kat club malam je aku rasa 14. Masa tiegha jadi pesakit ok ketawa je xD 15. Lepak dengan cik gu bawah pokok and ade samting yang berlaku 16. Dapat la berdikari :3 *berdikari sangat hari hari tepon mak ngn abah xD 17. Gosok gigi depan khemah 18. Basuh pinggan guna sabun badan nonie 19. Pelik dengan tiegha sebab die tak suka sos 20. Dowla aku minat die sebab kesiankan kat die wakakak siap nak curi snap gamba lagi GAMBA GAMBA MASA KAT MIJ Gamba first kami berenam huda amek gamba Gamba second with tieghaa sayang die :) sula lesung pipit die and gigi die Gamba third kami berlima nisa and nonie takde Gambar fourth gambar dari instagram tieghaa

No comments:

Post a Comment